Polentové jednohubky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

50 g instantní polenty
20 g strouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce másla
sůl
pepř
parmská šunka nebo schwarzwaldská šunka
propláchnuté sušené brusinky
sýr gorgonzola nebo kozí sýr

Postup přípravy receptu

  1. Máslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm.

  2. Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu.

  3. Stále míchejte a vařte 3-5 minut, dokud polenta nezhoustne do konzistence hustší krupicové kaše.

  4. Odstavte z plotny, vmíchejte parmazán a máslo a opepřete.

  5. Lžicí polentu přeneste do forem na mufiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.

  6. Ztuhlá polentová kolečka - případně kolečka vykrájená skleničkou z plechu - potřete olivovým olejem a dejte z každé strany grilovat cca 4 minuty.

  7. Každé kolečko pak oviňte překrojeným plátkem šunky, vraťte do mufin (případně položte na plech vyložený pečícím papírem), nahoru položte kousek sýra a pár brusinek.

  8. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!