Závitky z krkovičky v anglickém kabátku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 ks plátky vepřové krkovice bez kosti
1 velká cibule
prášek wasabi
měkký salám
Hermelín nebo jiný plísňový sýr
5 plátků anglické slaniny čtvercové (v případě úzkých kousků jednou tolik
sáček Maggi šťavnatá krkovička s brambory a cibulí
trochu sádla pod maso

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, potřeme pastou z práškového wasabi s vodou, doprostřed dáme kousek měkkého salámu a kousek plísňového sýra. Můžeme pro barvu přidat kousek červené nebo žluté papriky /neměla jsem/. Srolujeme, zabalíme do slaniny a převážeme.

  2. Do pekáče vymazaného sádlem dáme na tenké měsíčky nakrájenou cibuli a vložíme maso.

  3. Posypeme kořenící směsí a podlijeme vodou. Přikryjeme a dáme péct. Když je maso měkké, vrchní díl pekáče odkryjeme a necháme, aby se slanina trochu osmahla. Výpek zredukujeme s cibulí do mírného zhoustnutí. Příloha: brambory v jakékoli podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!