Polenta zapečená se zeleninou a nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2,5 dcl vývaru (zeleninového, slepičího nebo kuřecího)
asi 10 lžic polenty
2 středně velké vařené brambory
kousek pórku
1 rajče
150 g Nivy
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme do varu a po lžičkách sypeme polentu. 10 lžic je uvedeno orientačně. Sypejte do požadované konzistence.

  2. Jakmile zavaří, vypneme a necháme dojít.

  3. Brambory, pórek, rajče a nivu si nakrájíme na plátky. Hrnec, ve kterém budeme zapékat, vymažeme olejem, poklademe brambory, pórek, rajče a nivu.

  4. Můžeme podle chuti okořenit, solit raději ne, niva je slaná dost.

  5. Navrch naneseme polentu a dáme zapéct do předehřáté trouby na 15-20 minut (bohužel nevím kolik stupňů, mám plynovou a pekla jsem na plný výkon). Můžeme servírovat:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!