Třešňové řezy s tvarohovým přelivem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
300 g polohrubé mouky
100 g cukru krystal
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
250 ml mléka
3 lžíce kakaa (já ho nedala a na světlé těsto jsem dala makovou nádivku)
třešně asi 1/2 kg
Tvarohový přeliv:
70 g másla
140 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
4 vejce
60 g škrobové moučky (Gustin)
1 balíček vanilkového pudinku
3 tvarohy ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo, mléko, vejce a vše dobře promícháme.

  2. Těsto je dost hutné, stěrkou ho rozetřeme na velký hluboký plech (já mám 28 x 35cm).

  3. Na těsto naskládáme třešně jednu vedle druhé (doporučuji vypeckovat) nebo můžeme použít i jiné ovoce jako meruňky, broskve apod.

  4. Na tvarohový přeliv si utřeme máslo s cukry do pěny, přidáme vejce, znovu utřeme a přidáme, škrob, vanilkový pudinkový prášek a nakonec tvarohy.

  5. Vše dobře promícháme a nalijeme na těsto s třešněmi.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Tvarohový přeliv musí být tuhý a pevný a můžeme zkusit špejlí, zda je upečené spodní těsto.

  7. Necháme vychladnout a krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!