Plněný platýz krabím masem se sýrovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filet platýze
300 g krabiho masa
1 čerstvá kapie
máslo
Na koření:
sůl
cukr
citrónový pepř
černý pepř
sušený kopr
mletý koriandr
Na přeliv:
mléko
jemně strouhaný sýr
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Směs koření: Podle vlastních chutí smícháme sůl, cukr, čerstvě mletý černý pepř, citrónový pepř, mletý koriandr a sušený kopr. Koření si můžeme namíchat víc, protože se výborně hodí ještě na tuňáka, lososa, krevety a skalopy.

  2. Krabí maso smícháme s kapii nakrájenou na malé kousky, jemně osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Promícháme a směsi naplníme filety, které jsme z obou stran potřeli připraveným kořením. Svineme a zajistíme párátkem. Umístíme do pekáčku a pod i na každou filetu dáme plátek másla. Přikryjeme a rybu upečeme. Když je téměř hotová, odkryjeme a necháme trochu zezlátnout. Hotové filety vyjmeme a uchováme na teplem místě.

  3. Na přeliv: Vypečené máslo přecedíme a zalijeme asi 2 dcl mléka (kdo chce více omáčky, dá mléko podle potřeby). Přidáme strouhaný sýr a necháme rozpustit, až se omáčka zahustí. Když je skoro hotová, přidáme trochu sušené petrželky. V tomto případě se čerstvá nehodí, je moc výrazná a přebíjí chuť krabiho masa. Zachovat mezery.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!