Pikantní utopence

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2,5 kg špekáčků
500 g cibule
1 g mletého pepře
20 g feferonek
200 g kyselých okurek
1 l octu

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek cibule a kousek feferonky.

  2. Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách a prokládáme cibulí a pepřem (dobře napěchujte ať není kolem špekáčků moc místa)

  3. Ocet naředíme vodou. (Do 3,5 l. lahve se vejde tak 0,75l. octa) Na 1 litr octa 1-1,5 dcl vody a zalijeme utopence.

  4. Necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!