Jablkové řezy bezlepkové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek bezlepkové mouky:
1/2 hrnku Jizerky
1/2 hrnku rýžové polohrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
5 lžíc vlažné vody
1/2 balíčku pdp
Náplň I:
1 kg očištěných nastrouhaných jablek
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky mleté skořice
trochu citronové šťávy
Náplň II:
1,5 hrnku mléka
1 vanilkový pudink
cukr dle chuti
1 kostka másla
trochu rumu
Poleva:
1 čokoláda na vaření
1/2 kostky másla

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhaná jablka promícháme s mletou skořicí a trochou citronové šťávy, poklademe na plech vyložený namaštěným alobalem a posypeme vanilkovým cukrem.

  2. Žloutky ušleháme s cukrem a vlažnou vodou do pěny, bílky ušleháme v tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva, do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na jablkovou náplň a upečeme.

  3. Po upečení vyklopíme, stáhneme alobal a necháme vychladnout. Pak na jablkovou náplň natřeme máslovou náplň a polijeme čokoládovou polevou.

  4. Náplň II: uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo vyšleháme s cukrem do pěny a přišleháme vychladlý pudink, ochutíme rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!