Plněná vepřová kapsa se žampionovou náplní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kotleta (kýta)
žampiony
jarní cibulka
anglická slanina
sušená rajčata
olej
sůl
pepř mletý
hladká mouka
Sýrová omáčka:
plísňový sýr Niva
tavený smetanový sýr
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme asi na 1,5 cm silné plátky, prořízneme do nich kapsu, osolíme, opepříme, potřeme olejem i uvnitř a necháme odpočinout v lednici.

  2. Připravíme náplň: na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu oleje, chvilku orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, restujeme asi pět minut, přidáme nakrájenou cibulku a sušená rajčata a chvilku ještě orestujeme.

  3. Vychladlou nádivku plníme do kapes, uzavřeme párátky nebo kovovýma jehlama, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

  4. Dáme do pekáčku, přikryjeme a dopečeme asi 20 minut v troubě.

  5. Sýrová omáčka: rozehřejeme mléko, přidáme sýry a za stálého míchání prohříváme do zhoustnutí.

  6. Kapsy dáme spolu s různě upravenýma bramborama na talíře, dozdobíme zeleninkou a přelejeme omáčkou. Pak už jen stačí popřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!