Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
koření adžika (obsahuje také kopr)
sůl
olej
na omáčku:
1 PL medu
2 PL dijonské hořčice
necelá 1 PL worcestru
100 ml smetany na vaření
čerstvý kopr
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Můžeme použít jen pepř bez jiného koření.

  2. Vymícháme med s hořčicí a worcesterem, nasekáme kopr.

  3. Na oleji opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme. Výpek zalijeme cca 3 PL vody a vlijeme rozmíchanou směs.

  4. Prohřejeme, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a vsypeme kopr. Zjemníme kouskem másla a vrátíme prohřát maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!