Staročeská jehla

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

750 g vepřových jater
250 g sušených švestek
120 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
mletý zázvor
olej
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku.

  2. Špíz opepříme a posypeme zázvorem. Opékáme na horkém oleji ze všech stran a ke konci restování osolíme.

  3. Slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo s trošinkou oleje a ještě chvilinku dusíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, popřípadě zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!