Játrová kuřecí paštika

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 máslo - 220 + 30 g
1 malá cibule
2 storužky česneku
500 g kuřecích jater
40 ml koňaku nebo brandy
100 ml smetany
sůl
pepř dle chuti
špetka drceného kmínu
trocha vepřového sádla na zalití

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra.

  2. Smažíme, dokud nejsou ze všech stran zatáhlá - ne moc zprudka, aby se stihla udělat.

  3. Přilijeme brandy a ještě chvíli provaříme.

  4. Játra, zbytek másla, smetanu a sůl, pepř, kmín rozmixujeme (tyčový mixer).

  5. Vzniklou směs propasírujeme přes sítko a poté přelijeme do mističek, ve kterých necháme paštiku zatuhnout.

  6. Na závěr polijeme slabou vrstvou rozpuštěného sádla.

  7. Necháme vychladit a zatuhnout v lednici - alespoň 2-3 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!