Plněná kotleta v česnekové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 ks kotlety
- čerstvý listový špenát
- 2 vejce
- hladká mouka
- olej
- česnek
- 1 cibule
- brambory
- pepř
- sůl
- smetana na šlehání 1/2 kelímku
Postup Plněná kotleta v česnekové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.
Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa. Tu naplníme orestovaným špenátem a půlkou vejce. Spíchneme párátky, osolíme a na pánvi z obou stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho přendáme do pekáčku nebo remosky, zalijeme půlkou smetany a pečeme do změknutí.
Mezitím si uděláme v kastrůlku zásmažku z hladké mouky a oleje. Orestujeme do světle hněda. Zředíme vodou nebo vývarem do hustoty omáčky. Prolisujeme do ní česnek a osolíme. Řádně provaříme.
Pár stroužků česneku nakrájíme na plátky a na pánvi opečeme dozlatova. Dáme stranou a použijeme až při podávání.
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji opečeme dozlatova. Brambory oloupeme a dáme vařit do změknutí. Zcedíme, rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulku bez tuku a osolíme.