Plněná kotleta v česnekové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks kotlety
čerstvý listový špenát
2 vejce
hladká mouka
olej
česnek
1 cibule
brambory
pepř
sůl
smetana na šlehání 1/2 kelímku

Postup přípravy receptu

  1. Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.

  2. Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa. Tu naplníme orestovaným špenátem a půlkou vejce. Spíchneme párátky, osolíme a na pánvi z obou stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho přendáme do pekáčku nebo remosky, zalijeme půlkou smetany a pečeme do změknutí.

  3. Mezitím si uděláme v kastrůlku zásmažku z hladké mouky a oleje. Orestujeme do světle hněda. Zředíme vodou nebo vývarem do hustoty omáčky. Prolisujeme do ní česnek a osolíme. Řádně provaříme.

  4. Pár stroužků česneku nakrájíme na plátky a na pánvi opečeme dozlatova. Dáme stranou a použijeme až při podávání.

  5. Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji opečeme dozlatova. Brambory oloupeme a dáme vařit do změknutí. Zcedíme, rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulku bez tuku a osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!