Piškot se želatinovým kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký)
250 g kokosu
1 malý balíček želatiny
trocha cukru
1 balíček rozinek
rybízová marmeláda
Poleva:
6 žloutků
300 g práškového cukru
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.

  2. 2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre premiešame. Hneď navrstvíme na piškótu.

  3. Vyšľaháme polevu zo žĺtkov, práš. cukru a oleja.

  4. Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť aspoň na 1 deň.

  5. Po stuhnutí režeme na rezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!