Pikantní výpečky z vepřového ořezu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg ořezu vepřového masa
200 g cibule
20 g česneku (cca 4 větší stroužky)
20 g zázvoru
pepř mletý
1,5 lžíce worcestrové omáčky
sůl
hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Kousky vepřového ořezu opepříme a osolíme (pozor na slanost worcesteru), smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně pokrájeným zázvorem a worcesterem.

  2. Pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 45 minut. Je-li třeba, trochu podlijeme vodou nebo 10° pivem. Poté odklopíme, zaprášíme lžičkou mouky nebo škrobem, promícháme, podlijeme a dopečeme doměkka a do barvy.

  3. Podáváme s knedlíkem, noky, gnocchi, bramborem a dušeným či kysaným zelím, špenátem... Vše de vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!