Hovězí guláš na víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
100 g anglické slaniny
3 velké cibule
4-5 stroužků utřeného česneku
250 ml červeného vína
cca 750 ml vývaru z kostí
2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky
2 plné lžíce sladké papriky
1 velká lžíce sádla
2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
čerstvá feferonka (podle chuti)
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.

  2. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!