Kaše z červené čočky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

hrnek červené čočky
cca 1,5 hrnku zeleninového vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 nožky párků s vysokým podílem masa
kousek sádla
mletý kmín
špetka kurkumy
sůl
ocet a cukr podle chuti (já jsem nedávala)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit s vývarem, kmínem, kurkumou a solí. Po asi pěti minutách přidáme párky nakrájené na kolečka. Vaříme dalších 10-15 minut do změknutí čočky. Měla by být hustá a ne moc rozvařená. Během vaření občas promícháme.

  2. Mezitím na sádle dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Těsně před koncem přidáme rozvonět nasekaný česnek a hotovou cibuli odložíme.

  3. Uvařenou čočku dochutíme a ihned podáváme politou usmaženou cibulí s česnekem a s chlebem. Nahoru můžeme přidat volské oko nebo usmažené vejce s párkem, jako já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!