Cukeťák z remosky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

300 g cukety
100 g sýru (eidam, gouda)
120 g točeného salámu (nebo jiné uzeniny)
2 ks vajec
150 g polohrubé mouky
1 dl oleje
1 ks větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
majoránka
pepř
grilovací koření
0,5 dl mléka (nemusí být)
1/3 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme na hrubším struhadle a smícháme se všemi ingrediencemi (česnek utřeme se solí). Sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Kořeníme dle vlastní chuti a na závěr podle potřeby dosolíme. Pozor na přesolení, sůl je v česneku, sýru, uzenině a koření.

  2. Do nádoby od remosky dáme pečící papír a na něj rozprostřeme hotové těsto (konzistence jako na bramborák).

  3. Přiklopíme a pečeme asi 45 - 50 minut, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí, je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!