Pikantní luštěniny

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1/2 šálku mungo (Naklíčené)
1/2 šálku červené čočky (naklíčené)
1-2 lžičky oleje (použijte nejméně aromatický)
1 lžička sušené papriky
špetka cayenského pepře
sůl (podle chuti, asi necelá lžička)
lahůdkové droždí (podle chuti, já dala několik lžiček;není to klasické droždí, je neaktivní a má skvělou chuť!!)

Postup přípravy receptu

  1. Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme.

  2. Pak přidáme ostatní ingredience a opět protřepáváme, aby se směs dostala na každý kousek. P

  3. ostupně dochucujeme a nakonec směs dáme na 5-6 hodin do sušičky. Luštěniny by měly být suché a křupavé. TIP! Pokud by se vám směs nelepila na luštěniny, máte málo oleje a je třeba přidat. Pokud by byla směs naopak moc vlhká, přidejte lahůdkové droždí!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!