Norské vejce

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

300 g vlašského salátu:
brambory
sterilované okurky
cibule
mrkev
celer
sterilovaný hrášek
gothaj salám
sůl
pepř
worcester
majonéza
(lák z okurek)
sterilovaná kapie dle chuti
3 vařená vejce
salátová okurka
zelená paprika
jarní cibulku
dip:
1 jogurt
kopr
100 g uzeného lososa
nasekaný kopr
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.

  2. Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.

  3. Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!