Kuřecí křidla v pepřové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křídel
čerstvě umletý pepř černý
pepř bílý
pepř zelený
pepř růžový
červená mletá uzená paprika
slunečnicový olej
sušená hořčice
máslo
máslová jíška
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.

  2. V míse s 1 dl slunečnicového oleje si rozmícháme 1 lžičku čerstvě mletého nebo utlučeného pepře všech druhů, 1 lžičku sušené hořčice, ½ lžičky čerstvě mleté mořské soli a ½ lžičky uzené mleté červené papriky.

  3. Naporcovaná kuřecí křídla vložíme do mísy a ručně promícháme dokonale s marinádou.

  4. Uložíme do chladna a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.

  5. Na pečení použijeme vetší pekáč s poklopem a ideálně s mřížkou bránící přichytávání ke dnu pekáče. Na dno pekáče vložíme odřezané kostnaté špičky kuřecích křídel, podlijeme vodou a vložíme mřížku. Na mřížku trpělivě vyskládáme naporcovaná křídla.

  6. Pečeme zakryté úplně doměkka a skoro zlatova. Na posledních 15 minut pečeme odkryté pro vytvoření křupavého povrchu.

  7. Výpek scedíme a velmi lehce zahustíme kouskem máslové jíšky a necháme šťávu 10 minut prohřát. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!