Pikantní krevety s citrusovým dipem

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 stroužek česneku
1 ks červené chilli papričky
4 lístky čerstvé bazalky
1 menší snítka rozmarýnu
2 snítky oregana
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička francouzské hořčice
1 lžička mleté pálivé papriky
6 lžic čerstvé limetkové šťávy
sůl
kajenský pepř
20 ks (asi 400 g) velkých oloupaných krevet
4 lžíce citronové marmelády
1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte česnek, chilli papričku rozřízněte napůl, vyškrábněte jadérka, omyjte a oboje nasekejte najemno. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.

  2. Rozpalte olej a na něm krátce orestujte česnek a chilli. Vmíchejte bylinky, worcester, hořčici, mletou papriku a 2 lžíce limetkové šťávy. Omáčku ochuťte solí a kajenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.

  3. Mezitím opláchněte oloupané krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat. Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetkovou šťávou (cca 4 lžíce) a limetkovou kůrou, ochuťte solí a cukrem.

  4. Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!