Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtí prsa
1 větší cibule nebo 2 menší
plechovka sterilovaných žampionů (možno i čerstvé)
olej
koření na krůtí maso
1/2 KL drceného kmínu
sůl dle potřeby
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hladké mouky
masox do omáčky
plátek másla na zjemnění
2 hrníčky rýže
bazalka
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli na kostičky. Trošku osmahneme do růžova a přidáme žampióny bez nálevu. Osmažíme a přidáme sojovou omáčku.

  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a přidáme k osmahnutým žampiónům. Okořeníme kmínem a kořením na krůtí maso. Necháme dobře vysmahnout a vyjmeme maso na misku.

  3. Výpek zaprášíme moukou, chvíli smažíme a pak zalijeme asi půl hrníčkem vody, přidáme Masox a provaříme. Nakonec zjemníme plátkem másla.

  4. Rýži dusím v troubě. V kastrolu zahřeji olej, asi 2 lžíce. Nasypu 2 hrníčky rýže, promíchám s olejem a naliji 3 hrníčky vody. Osolím a natrhám pár lístků bazalky. Promíchám, přikryji pokličkou a dám do trouby vyhřáté na 200°C a dusím asi 25 minut. Pak ochutnám a když je měkká, je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!