Pikant pomazánka z pečeného vepřového masa

Recepty, Pomazánky

Suroviny

cca 350 g pečeného vepřového masa
cca 100 g vepřového sádla nebo výpeku z vepřového masa
cca 100 g cibule
cca 60 g sterilované červené papriky
cca 100 g nakládaných okurek
cca 60 g hořčice plnotučné
feferonky, chilli paprička či kozí rohy dle chuti
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé okurky a cibuli. Pomazánku dochutíme dle vlastní chuti do požadované ostrosti troškou feferonek nebo kozích rohů, chilli papričkou, případně feferonkovou pastou.

  2. Vše zakápneme hořčicí, opepříme, promícháme a případně ještě osolíme.

  3. Po krátkém proležení mažeme na plátky čerstvého chleba, který můžeme posypat pokrájenou lahůdkovou cibulkou, natí pažitky či petrželky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!