Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík - 4 porce
sůl
pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
150 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme do pekáče, posypeme nasekaným česnekem a necháme v chladničce odležet 1 hod - přes noc.

  2. V pekáči překryjeme každý kousek anglickou slaninou, podlijeme a pečeme přikryté asi na 240°C 40 minut Zkontrolujeme a podlijeme, přikryjeme dalším plátkem anglické. Stáhneme teplotu a dalších 40 minut pečeme na 180°C, mezitím ještě zkontrolujeme a eventuálně podlijeme Poté vypneme a necháme v horké troubě ještě aspoň hodinu.

  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo i se zelím a knedlíkem..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!