Čokoládový dort bez mouky (pečený v remosce)

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g hořké čokolády
200 g másla
200 g pískového (popř. hnědého) cukru
4 vejce
špetka soli
máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy
200 ml smetany ke šlehání 30% (bez laktózy)
200 g konzervovaného ananasu

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozsekáme na malé kousky a s máslem ji na nízkém ohni za stálého míchání rozpustíme v rendlíku. Pak směs necháme vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, vmícháme špetku soli a nakonec pomalu přimícháváme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Mísu remosky vyložíme alobalem, který na dně i po stranách vymažeme máslem a vysypeme moukou (použijeme-li papír na pečení, není třeba jej vymazávat ani vysypávat moukou). Směs nalijeme do takto připravené remosky, zakryjeme víkem a pečeme asi 45 minut.

  3. Je-li dort upečený, můžeme vyzkoušet pomocí špejle, kterou zapíchneme do korpusu. Pokud je po vytažení špejle čistá a suchá, dort je upečen. Vychladlý dort můžeme podávat ozdobený kousky konzervovaného ananasu a ušlehanou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!