Pečené toustové roládky s ledovým salátem

Recepty, Ostatní

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
toastový chléb dle chuti, plátkový
sýr plátkový, toustový, nebo tence pokrájená Niva, Hermelín..., dle chuti
hořčice, kečup, česneková pasta, pesto..., dle chuti
anglická slanina nebo moravská... pokrájená na plátky
ledový salát
česnek
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a odebíráme jeden plátek po druhém ze sáčku.

  2. Rozválený plátek potřeme dle chuti hořčicí, pestem, česnekovou pastou..., na které položíme plátek sýru (můžeme vložit třeba i nudličku papriky) a plátek svineme do ruličky, kterou zabalíme do dvou plátků slaniny nebo ruličku přepůlíme a každý díl zabalíme do jednoho plátku slaniny.

  3. Takto připravené roládky naskládáme na těsno do pečícím papírem vyloženého pekáčku nebo zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby na 200 a zapečeme do zezlátnutí slaniny.

  4. Během zapékání si připravíme salát. Do mísy nasypeme na menší kousky pokrájený vychladlý ledový salát (lze použít i salátovou okurku), přidáme zakysanou smetanu, ve které rozmícháme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme.

  5. Teplé pečené toustové roládky podáváme se salátem. Roládky jsou celkem syté, čtyři, pět kousků bohatě stačí na jednu porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!