Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Recepty, OstatníSuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- toastový chléb dle chuti, plátkový
- sýr plátkový, toustový, nebo tence pokrájená Niva, Hermelín..., dle chuti
- hořčice, kečup, česneková pasta, pesto..., dle chuti
- anglická slanina nebo moravská... pokrájená na plátky
- ledový salát
- česnek
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
- sůl
- pepř mletý
Postup Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a odebíráme jeden plátek po druhém ze sáčku.
Rozválený plátek potřeme dle chuti hořčicí, pestem, česnekovou pastou..., na které položíme plátek sýru (můžeme vložit třeba i nudličku papriky) a plátek svineme do ruličky, kterou zabalíme do dvou plátků slaniny nebo ruličku přepůlíme a každý díl zabalíme do jednoho plátku slaniny.
Takto připravené roládky naskládáme na těsno do pečícím papírem vyloženého pekáčku nebo zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby na 200 a zapečeme do zezlátnutí slaniny.
Během zapékání si připravíme salát. Do mísy nasypeme na menší kousky pokrájený vychladlý ledový salát (lze použít i salátovou okurku), přidáme zakysanou smetanu, ve které rozmícháme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme.
Teplé pečené toustové roládky podáváme se salátem. Roládky jsou celkem syté, čtyři, pět kousků bohatě stačí na jednu porci.