Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

polníček
červená řepa
batáty
kořenová petržel
sůl
pepř
olivový olej
provensálské koření
kozí sýr kdo nemá rád salátový sýr
Na zálivku:
lžička moučkového cukru
polévkové lžíce octu balsamico
lžička plnotučné hořčice
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min.

  2. Zálivka na salát: V malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, moučkový cukr, hořčici a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, dokud nevznikne krémová emulze.

  3. Dáme vychladit do lednice. Na talíř dáme polníček na něj poklademe zeleninu a lehce přelijeme zálivkou nakonec rozdrobíme sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!