Pečená uzená kotleta s křenovo - česnekovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g uzené vepřové kotlety
1 cibule
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce oleje
omáčka
100 g másla
400 ml mléka
200 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhaného křenu
1-2 stroužky prolisovaného česneku
špetka cukru
pár kapek citronové šťávy
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso pomažeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli, maso, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 40 minut.

  2. Mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem a povaříme. Před koncem vaření přilijeme smetanu, přidáme křen a česnek. Zkuste jeden stroužek a podle chuti přidejte druhý. Nesmí to přebít chuť křenu, jen ji podtrhnout.

  3. Omáčku už jen chvíli povaříme a dochutíme. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme s bramborami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!