Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g srnčího hřbetu nebo srnčí kýty
(panenka, hřbet) možno i z vepřového
6 větších žampionů
3 červené cibule
sůl
Na marinádu:
100 ml kvalitního červeného vína
1 polévková lžíce oleje
čerstvý tymián
6 utlučených kuliček jalovce
Na brusinkovou omáčku:
sklenka brusinek
polévková lžíce sójové omáčky
100 ml kvalitního červeného vína
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, cibuli na osminky, a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme minimálně na hodinu do marinády z uvedených surovin.

  2. Mezitím na oleji mírně opečeme žampiony tak, aby zůstaly šťavnaté. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a napichujeme střídavě s cibulí a žampiony. Špízy opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, pak je vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku nalijeme víno, zbytek marinády, šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a vmícháme brusinky. Vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!