Pečená hlíva s celerovou kaší

Recepty, Houby

Suroviny

Na pečenou hlívu:
350 g hlívy ústřičné
2 palice česneku
1 šalotka
libeček, petrželka
hrubá mořská sůl
celý kmín
špetka červené papriky
olivový olej
Suroviny na kaši z celeru:
400 g brambor
300 g celeru
150 ml horkého mléka
1 PL másla
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na cca 200 stupňů. Hlívu očistíme. Když máme větší hlavičky hlívy, natrháme je na větší kousky.

  2. Hlívu poklademe na plech s pečícím papírem, potřený olivovým olejem. Přihodíme neloupané stroužky česneku, šalotku, pokrájenou na čtvrtky, natrhané omyté bylinky a špetičku červené sypké papriky.

  3. Osolíme hrubou mořsku solí, okmínujeme a opepříme. Nakonec hlívu malinko zakápneme olivovým olejem. Plech s hlívou dáme péci do rozehřáté trouby. Pečeme dokřupava.

  4. Mezitím uvaříme v osolené vodě oloupané brambory s oloupaným celerem. Přidáme máslo, přilijeme horké mléko, osolíme, opepříme a rozšťoucháme na jemnou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!