Patizonová baba

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 menší patizony
3 vejce
2 špekáčky
1 hrnek dětské krupičky
2 lžíce petrželové natě
100 g tvrdého sýra
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
1 lžička mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Patizony očistíme a na jemnom strúhadle nastrúhame.

  2. Pridáme na malé kocky nakrájané špekačky, vajcia, krupicu, nastrúhaný syr, vňať, všetko korenie a dobre premiešame.

  3. Slaninu narežeme na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme aj s tukom k patizónom. Dobre premiešame.

  4. Zmes dáme do vymasteného pekáča a ma 180°C pečieme dozlata.

  5. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!