Paprikové vepřové plátky na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky vepřové krkovice (libovější) nebo kýty, kotlety, plece
sůl
pepř mletý
mletá sladká paprika
hladká mouka
olej nebo sádlo
200 g gazdovské slaniny (nebo anglické...)
2 cibule
3 stroužky česneku
150 g čerstvých hub - václavky, babky, hlíva...
vývar
jíška, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou (mouku s paprikou můžeme smíchat). V kastrólu s trochou rozpáleného oleje či sádla si plátky masa osmažíme z obou stran dozlatova a odložíme stranou na talíř.

  2. Do výpeku nasypeme osmažit pokrájenou gazdovskou slaninu, ke které přisypeme pokrájené cibule a po osmažení cibule dosklovata dáme krátce zpěnit i nasekaný česnek s (rovnou) lžící papriky. Následně přidáme i pokrájené, ve vroucí vodě spařené a okapané houby, podlijeme cca 200-250 ml vývaru, osolíme, opepříme, vložíme zpět osmažené plátky masa a dusíme na mírném ohni zvolna do změknutí masa.

  3. Během dušení občas promícháme, dle potřeby podlijeme. Zahušťování nebude potřeba. Jen kdo bude chtít více omáčky, přidá vývaru o trochu více a omáčku nakonec zahustí troškou jíšky a krátce provaří, případně dochutí solí a pepřem.

  4. Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!