Patizonová gulášová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g oloupaného, vydlabaného patizonu
1 velká cibule
sádlo nebo olej
4 stroužky česneku
cca 200 g anglické slaniny, paprikové nebo maďarské klobásy či mletého masa mix
1 plná lžíce mleté sladké papriky (lze kombinovat s pálivou)
1 plná lžíce hladké mouky
majoránka dle chuti
drcený kmín dle chuti
pepř mletý dle chuti
cca 1 l vývaru, dle požadované hustoty

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit.

  2. Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti.

  3. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!