Paštika se žampiony

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

400 g mletého bůčku
300 g kuřecích jater
menší žampiony
plátky slaniny
1 vejce
50 g uzené slaniny
3 stroužky utřeného česneku
malý panák koňaku
sůl
Domácí paštikové koření:
6 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
3 kuličky jalovce
2 hřebíčky
1 bobkový list
špetka mletého tymiánu a zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a přesijeme přes jemné sítko. Játra očistíme a rozmixujeme ponorným mixérem.

  2. Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, maso, vejce, koření a sůl. Nakonec koňak a koření podle chuti. Vše pořádně promícháme a dáme na nejméně dvě hodiny uležet.

  3. Připravíme hranatou formu na chlebíček. Vysteleme ji namočeným pečícím papírem. Plátky slaniny uložíme do formy tak, aby nahoře trochu přečnívaly.

  4. Do připravené formy uložíme masovou směs a vtlačíme do ní očištěné žampiony tak, aby byly zakryté. Směs lžíci stlačíme a uhladíme. Přikryjeme přehnutou slaninou.

  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. a vodní lázni - připravíme vyšší plech, položíme formu s paštikou a nalijeme vodu do poloviny výše formy.

  6. Formu přikryjeme alobalem a pečeme pozvolna cca 70-80 minut. Hotovou paštiku necháme řádně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!