Bažantí paštika

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 bažant
100 ml červeného vína
150 g vepřových jater
1 cibule
70 g slaniny
100 g anglické slaniny
150 ml šlehačky
50 g másla
1 vejce
sůl, pepř, mletý zázvor, divoké koření
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody. Pokud budeme péct, tak podlijeme jen vínem. Maso obereme, kůži nepoužijeme.

  2. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme.

  3. Maso z bažanta, játra a cibuli se slaninou a anglickou umeleme. Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.

  4. Pečeme ve vodní lázni na 130°C 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!