Bažantí paštika
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 bažant
- 100 ml červeného vína
- 150 g vepřových jater
- 1 cibule
- 70 g slaniny
- 100 g anglické slaniny
- 150 ml šlehačky
- 50 g másla
- 1 vejce
- sůl, pepř, mletý zázvor, divoké koření
- medvědí česnek
Postup Bažantí paštika
Postup přípravy receptu
-
Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody. Pokud budeme péct, tak podlijeme jen vínem. Maso obereme, kůži nepoužijeme.
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme.
Maso z bažanta, játra a cibuli se slaninou a anglickou umeleme. Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.
Pečeme ve vodní lázni na 130°C 45 minut.