Ořezaný vepřový gulášek v PH

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřového ořezu (výřezu)
100 g libovější slaniny
2-3 cibule
3 stroužky česneku
1 malá feferonka
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
2 jalovčinky
1 lžíce rajčatového protlaku
gulášové koření (Kotány)
vepřový vývar (nebo hovězí)
ze 2 krajíců chleba střídka
mletá paprika (kdo rád ostré, dá i pálivou)
dost majoránky
kmín celý
pepř
sůl
250 ml světlého piva (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme.

  2. Na dno keramické nádoby, dáme slaninu, cibuli, česnek, pak maso a na něj veškeré koření, feferonku nakrájenou nadroboučko, protlak, osolíme a zalijeme vývarem tak, aby byl rovně s masem.

  3. Vaříme na High kolem 4 hodin. Guláš můžeme dělat samozřejmně klasicky v hrnci!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!