Papriky pečené, k dalšímu užití určené

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

masité papriky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté papriky naříznu od špičky až po stopku na tolik částí, kolik mají žeber, tedy obvykle na tři, nebo čtyři části. Papriky nařezávám MEZI žebry! Otevřu je (jako jakýsi troj, či čtyřlístek) a vylomím semeník. V každém dílku je tedy žebro ve středu. Vyříznu žebro a odstraním zbytek semínek.

  2. Na pracovní ploše jednotlivé dílky (pokud jsou příliš vyklenuté) dlaní rozplacatím a uložím (samozřejmě slupkou k tělesu) na plech.

  3. Dám pod rozpálený gril a opékám dočerna. Trvá to 20 až 30 minut, podle vzdálenosti od topného tělesa. Pomaleji pečené papriky jsou měkčí.

  4. Až jsou papriky na uhel“, tak je vložím do mikrotenového sáčku, nebo do kastrolu, přiklopím těsnou poklicí a nechám zapařit. Pokud nespěchám, nechám je pod poklicí úplně vychladnout. Pak se dá slupka snadno sloupnout, obvykle v jednom kuse. Tento způsob je po všech stránkách nejefektivnější: jednoduchý, rychlý, čistý…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!