Linecké sněhové věnečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
280 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla
40 g lískových oříšků
1 vejce
1 vanilkový cukr
Sněhové věnečky:
4 bílky
200 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
Náplň:
250 g rybízového džemu
2 PL rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout. Poté vyválíme na 4 mm silný plát, vykrájíme kolečka a upečeme při 180°C.

  2. V hokré vodní lázni vyšleháme bílky s krupicovým cukrem na pevný shíh. Zašleháme do něj moučkový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnečky (průměr podle vykrojených koleček). A pečeme při 100°C.

  3. Džemem slepíme kolečka a věnečky. Zbytek džemu rozpustíme v kastrůlku s rumem a naplníme středy věnečků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!