Ostřejší zelná polévka s domácí klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 PL feferonkového krému
80 g anglické slaniny
200 g domácí dobře vyuzené klobásky
20 g hladké mouky
200 g brambor
1 větší cibule
2,5 l vody
150 ml 12% smetany
čerstvý mletý pepř
2 mrkve
1 bujón
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji restujeme pokrájenou cibulku, proužky anglické slaniny a kolečka pokrájené klobásky. Při restování přidáme feferonkový krém, zamícháme a vše pak zaprášíme hladkou moukou a opět promícháme.

  2. Poté zalijeme vodou, přidáme brambory pokrájené na kostičky, pokrájené mrkvičky a nakonec scezené a pokrájené zelí s kořením.

  3. Povaříme do měkka a nakonec zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!