Polentové hranolky

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g kukuřičné krupice
600 ml vody
sůl
2 lžičky tymiánu
pepř
20 g slunečnicových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Z vody a kukuričnej krupice uvaríme hustú kašu. Horúcu kašu osolíme, pridáme tymián, nasucho opražené semienka, soľ a dobre premiešame.

  2. Na studenou vodou navlhčenej doske rozotrieme kašu na obdĺžnik asi 1 cm vysoký. Hneď narežeme na hranolčeky asi 1 cm široké.

  3. Poukladáme na plech a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme asi 10 min dozlata. Vyberieme a necháme vychladnúť.

  4. Podávame k vínu, pivu alebo len tak ako pochúťku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!