Oříškové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 polévkové lžíce měkkého másla
1 vejce
1/2 šálku cukru
1/2 šálku arašídového másla
1/2 šálku hnědého cukru
1 kávová lžička jedlé sody
1,25 šálku hladké mouky
1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejte troubu na 175°C. Potřete plech máslem.

  2. Do jedné velké mísy dejte máslo, bílý i hnědý cukr, arašídové máslo, vejce a vanilku a všechno zamíchejte. Třete vařečkou nebo elektrickým šlehačem do hladka.

  3. Ve druhé velké míse promíchejte mouku s jedlou sodou. Moučnou směs přidejte do první mísy a míchejte, až se vše spojí.

  4. Vytvarujte z těsta kuličky (vždy z jedné polévkové lžíce hmoty) a ty dejte na plech 2,5 cm od sebe. Kuličky zmáčkněte pomoučněnou vidličkou. Pečte asi 10 minut.

  5. Upečené koláčky přeneste obracečkou na drátěnou podložku a nechte pár minut vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!