Krkovičkův hovězí guláš na divoko

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 PL sádla
100 g uzeného bůčku nebo špeku
4 střední cibule
4 bobkové listy
8 kuliček jalovce
10 kuliček celého pepře
750 g hovězího masa
sladká paprika
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 červená kapie
1 žlutá kapie
1 zelená kapie
1 panák rumu
3 nakládané okurky
1 malý rajský protlak
houby
chilli papričky
silný vývar (z kostí)
sůl
pepř
majoránka
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném špeku a sádle restujeme do tmavší barvy cibuli přidáme na kostky nakrájené hovězí maso (kližku), bobkový list, jalovec a celý pepř.

  2. Až se maso zatáhne, zaprášíme sladkou paprikou, promícháme, podlijeme trochu vývarem.

  3. Přidáme veškeré suroviny (majoránku až na konec), co nám zbyly, důkladně zamícháme a dáme péct do změknutí masa do trouby, za občasného podlévání. Pokud je potřeba, tak zahustíme a dochutíme.

  4. Masa a cibuli dávám v poměru 1:1 (stejná hromada již pokrájeného masa a stejná hromada již pokrájené cibule).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!