Cuketové pečenáče

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg cukety
3 cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
2 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce solamylu
4 lžíce ovesných vloček
1 sardinky okapané z oleje
sůl
pepř
majoránka
strouhanka na obalení
olej
Nálev:
1 l vody
200 ml vinného octa (červený)
10 kuliček černého koření
6 kuliček nového koření
1 bobkový list
4 kuličky jalovce
4 hřebíčky
sůl
cukr dle potřeby a chuti

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu uvaříme nálev z uvedených surovin a necháme ho vychladnout.

  2. Cuketu oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme. Osolíme a necháme odstát aby se cuketa odvodnila.

  3. Vytlačíme z ní přebytečnou vodu a přidáme kořeniny, vejce, nadrobno nakrájenou 1 cibuli, česnek, mouku, strouhanku, solamyl, ovesné vločky a vymícháme tuhší směs. Pokud je moc řídká zahustíme ji ještě moukou nebo strouhankou.

  4. Hned tvarujeme malé placičky nebo špalíčky, které obalíme ve strouhance a na oleji prudce opečeme dozlatova. Necháme je vychladnout, pak klademe do sklenic a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí.

  5. Zalijeme studeným nálevem a uzavřeme. Na chladném místě necháme odstát alespoň dva dny a konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!