Bylinkové Tatra kuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
100 ml kondenzovaného mléka Tatra
1 lžíce oleje
3 stroužky utřeného česneku
cibule
koření na kuře
tymián
rozmarýn podle chuti - nebo vaše oblíbené bylinky
sladká paprika
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Mléko smícháme s olejem, česnekem, bylinkami a kořením.

  2. Stehna v ochuceném mléku důkladně promícháme. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne, ale jinak 2 hodiny.

  3. Po odležení uložíme do pekáče s nakrájenou cibulí. Podlijeme trochou vody a poklademe plátky másla. Pečeme z kraje přikryté a před koncem odkryjeme a dopečeme do křupava. Během pečení poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!