Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety bez kosti
hrubozrnná sůl
tymián, šalvěj, rozmarýn
barevný pepř
olej
1 velká cibule
hrst sušených drcených rajčátek
voda na podlití podle potřeby (bujón)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso kuchyňsky upravíme. Posypeme hrubou solí, pepřem a bylinkami a potřeme olivovým olejem s naloženým česnekem.

  2. Posypeme drcenými sušenými rajčátky a dáme do chladu na 2 hodiny. Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku.

  3. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami.

  4. Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!