Opékané bramborové taštičky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
150 g hrubé mouky
70 g krupice
1 vejce
1 lžička soli
1 střední cibule
250 g uzeného masa
Příloha:
tatarská omáčka
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory den předem uvařené oloupeme, nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, krupici, mouku, osolíme a vypracujeme těsto, nesmíme ho nechat odpočinout a rychle s ním pracujeme, protože bramborové těsto rychle řídne. Vyválíme váleček, na výšce ho trochu zploštíme a nakrájíme nožem na 12 kousků. Každý kousek vytvarujeme na 3/4 cm vysoký oválek. na který do půlky dáme kousek uzeného masa a na něj kousek cibule, přehneme a okraje spojíme.

  2. Místo masa tam může každý dát to, co má rád, jakýkoliv salám nebo sýr. Dělám z něj i placičky a mezi ně dávám šunku a sýr.

  3. Bramborové taštičky opékáme na oleji do zlatova. Podáváme k nim tatarskou omáčku, aby to nebylo suché, protože nenasáknou olej nebo na každou dáme kousek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!