Punčové rohlíčky - výtečné

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecké těsto:
30 dkg hladké mouky
20 dkg Hery+másla
10 dkg cukru moučka
1 žloutek
Punčová nádivka:
15 dkg piškotů - namlít
6 lžic rybízové marmelády
4 lžíce rumu + dle hustoty těsta ředit vodou
1 lžička punčové tresti - nutné:-))
Poleva:
1 čokoláda na vaření
10 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme klasické linecké těsto, necháme odpočinout. Vyválíme plát, vykrajujeme rohlíčky, upečeme dorůžova.

  2. Druhý den si připravíme punčovou nádivku. Možno přidat co máte rádi (ořechy, sušenky), já doporučuji takto. Chuť a exkluzivitu dodává punčové aroma!!! Koupí se v lahvičče v drogerii. Na každý linecký rohlíček jsem zdobičkou udělala hada rybízovou marmeládou (nemusí být).

  3. Z nádivky tvarujeme jakoby vanilkový tenký rohlíček, položíme na linecký a přitiskneme, dotvarujeme. Je to lepkavá a zdlouhavá práce, ale stojí za to.

  4. Zatuhlé polijeme čokopolevou a příp. dozdobíme - nepřeháněla bych.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!