Kuřecí řízky dopékané na bramborách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí řízky stehenní nebo prsní
2 lžíce zakysané smetany
lžička hořčice
sůl
pepř
strouhanka
vejce
solamyl
sádlo na smažení
máslo
----
cca 500 g brambor
lžíce tatarské omáčky
lžička uzené papriky
sůl
pepř
koření libovolné
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Maso připravené na řízky osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s hořčicí a maso důkladně obalíme. Odložíme na 24 hodin do chladu. (Měla jsem dva dny.)

  2. Hodinu před přípravou maso vytáhneme z lednice. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. V pekáčku smícháme s tatarkou a zbylými surovinami.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 st. a pečeme cca 30 minut. Mezitím maso obalíme v solamylu, vejci a strouhance. Zprudka opečeme, jen až začne chytat zlatavou barvu.

  4. Opečené řízky položíme na brambory a na každý dáme plátek másla. Teplotu ztlumíme na 160 st. a pečeme dalších asi 25-30 minut. Poté přidáme teplotu na 200 st. a pečeme dozlatova, trvá to asi 6-8 minut.

  5. Maso vytáhneme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím brambory necháme při vyšší teplotě v troubě zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!