Pečená červená řepa s tymiánovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 červené řepy
4 stroužky česneku
2 lžíce balzamicového octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového oleje
4 snítky tymiánu
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
zeleninový vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu narežeme na malé kocky, dáme na malý pekáčik a premiešame s olivovým olejom, trochou soli, octom a na plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme v rúre na 180°C asi 15 minút.

  2. Medzitým na slnečnicovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme čierne a nové korenie, tymián, bobkový list, soľ a chvíľku pražíme. Prisypeme múku a dobre premiešame. Zalejeme vývarom, rozšľaháme na hladkú omáčku, ktorú 15 min povaríme. Potom omáčku precedíme a dosolíme, ak treba.

  3. Upečenú cviklu podávame s omáčkou a kuskusom alebo ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!