Zeleninová musaka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
6-8 brambor
5 rajčat
250 g balkánského sýra
300 g bílého hustého jogurtu
3 vejce
sůl
pepř
olivový olej
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme na sítu vypotit. Osušíme je papírovou utěrkou a osmahneme na trošce oleje. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Rajčata nakrájíme také na plátky. Sýr nastrouháme nahrubo. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně osolíme, opepříme, na ně přijdou plátky lilku, taky okořeníme, poklademe rajčaty, na ně položíme lístky bazalky, posypeme sýrem a zakončíme bramborami.

  3. Vrstvy můžeme opakovat (záleží na velikosti misky). Nakonec vše zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka a dáme zapéct na cca 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!